20. september 2011

Er EUR/USD på vej mod 1,15?

Foranlediget af dagens S&P-nedgradering af Italien, og en mulig/snarlig nedgradering af Frankrig, har jeg kigget lidt nærmere på EUR/USD - og det ser ikke for godt ud!
På nedenstående ugechart ser vi, at vi netop har taget afsked med området omkring 1,46 der har udvist pæn modstand siden april måned. Kursen på EUR/USD (spot) er i skrivende stund 1,36/1,37. Adfærdsmodellen RSI (den blå graf i chartet) og Oscillator-modellen (rød og grøn graf nederst) viser en øget acceleration nedad, så risikoen for yderligere fald er absolut til stede!
Der ses en svag støtte omkring 1,30-niveauet, men alt taler for, at vi vil se et fortsat fald ned mod den kraftige støtte i 1,15.

Hvad er så tidshorisonten for dette?
Det er utroligt svært at sige, da tingene i øjeblikket har det med at udvikle sig meget hurtigt på valutamarkedet. Et rimeligt bud på en test af 1,15 tror jeg vil være 5-8 måneder fra nu, dvs. i perioden februar til maj 2012.
Hvis Grækenland i mellemtiden har fået sin del af kagen fra ECB, hvad vil der så være tilbage til Italien og Frankrig (og Portugal, Spanien og måske Irland)? Irland ses iøvrigt at være på vej mod ret kurs igen, så de skal nok holdes udenfor dette scenarium...
Røsterne blandt Europas befolkning tyder nu på et ønske om at genindføre de "gamle" valutaer som DEM, FRF, ITL osv., primært for at beskytte egne interesser. Herfra bliver det hovedsagligt en diskussion om euro-samarbejde eller ej, og den vil jeg lade stå for sig selv ;-)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar